Başhekim yardımcısı dolandırıcı kurbanı oldu

Kayseri'de görev yapan başhekim yardımcısı Keçeci, kimliğini kullanan bir dolandırıcının, kendi adına yaptığı alışverişler ve çıkardığı cep telefonu hatları nedeniyle zor günler geçiriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2013 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başhekim yardımcısı dolandırıcı kurbanı oldu

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hüsamettin Keçeci, kimliği kullanılarak yapılan alışverişler ve adına çıkarılan telefon hatları nedeniyle gelen borçların kendisine ait olmadığını ispatlamak için hukuk mücadelesi veriyor.

Keçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 ay önce kimliğinin dolandırıcılık amacıyla başkaları tarafından kullanıldığını öğrendiğini şaşkına döndüğünü söyledi.

Polisin kendisini arayarak, Mersin'de dolandırıcılık iddiası ile gözaltına alınan bir kişinin üzerinden kimliğinin çıktığını haber verdiğini anlatan Keçeci, "Zanlının üzerinden kimliğim ve doktor kartım çıkmış. Bu şahıs Mersin'de benim kimliğimle kendini doktor olarak tanıtıp senet karşılığı alışveriş yaparak elektronik eşyalar almış. Bunların borcunu ödememiş. Çeşitli GSM operatörlerinden çok sayıda adıma telefon hattı çıkarmış. Bu kişiden şikayetçi oldum. Hakkında yasal işlem başlatıldı ve tutuklandı" diye konuştu.

Keçeci, bu olayın ardından kendisine ait olmayan telefon hatlarının borcu ile ilgili SMS'ler almaya başladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Hattın bana ait olmadığını ve yaşadıklarımı anlattım. Onlar da konuyu savcılığa taşımamı istediler. Mahkemeye çıktık. Hattın alındığı bayinin sahibi benim hatları aldığıma dair hiç bir belge sunamadı. Buna rağmen tahkikat devam etti. Bayi sahibine de dava açtım. Daha sonra hattıma 'borcunuzdan dolayı arabanıza icra uygulanmıştır' mesajı geldi. Kısa süre sonra da tüm mal varlığıma haciz uygulandığını belirten bir mesaj daha geldi. Haciz kararlarını durdurdum. Mahkeme süreci şu an devam ediyor. Mersin'de tutuklanan kişinin zaten daha önce de sahte kimlik kullanmaktan sabıkası varmış. Buna rağmen mahkeme kesin kararını vermediği için gelen her haciz uyarısı karşısında hukuka başvurmak zorunda kalıyorum."

Kimliğiyle dolandırıcılık yapan kişiye maddi ve manevi tazminat davası da açacağını dile getiren Keçeci, "Her an yeni borçlar çıkabilir. Nereden ne kadar borcum çıkacağını bilemiyorum. Telefonuma gelen her çağrıdan, kapıma gelen her resmi evraktan korkar oldum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber